Project omschrijving

Nieuwbouw Het Sporthuis Abcoude

In Abcoude wordt een multifunctionele sportaccommodatie gerealiseerd: Het Sporthuis Abcoude.

De uitdaging ligt in het combineren van de functies, want Het Sporthuis bestaat uit een zwembad met daarbovenop een sporthal, inclusief kleedkamers, kantine etc. Het ontwerp is van architectenbureau Alberts & Van Huut, bestaat uit ruim 4.200 m2 BVO en is all-electric.

Sporthal bovenop zwembad

Het zwembad bestaat uit o.a. een 25 meter wedstrijdbad met beweegbare bodem, kleedruimtes, een koffiehoek en voldoet in alles aan de KNZB eisen. Bovenop het vochtige zwembad wordt de sporthal gebouwd volgens de KVLO norm met een sportvloer van 22 x 42 meter, 4 kleedkamers, ondersteunende ruimten en een sportkantine. De sportzaal is op te delen in twee afzonderlijke ruimten en wordt akoestisch zo gebouwd dat de afzonderlijke zaaldelen geen last van elkaar hebben.

Projectmanagement 4Building

Wij zijn vanaf het (burger)initiatief betrokken als projectmanager en bouwkostenadviseur en na het ontwerp-aanbestedings- en bouwteamperiode, is de uitvoeringsovereenkomst getekend en is de bouw nu in volle gang.

John Haamans, projectleider bij 4Building is momenteel bij de realisatie van Het Sporthuis nauw betrokken als bouwdirectie en Nico Hennipman neemt het bouwtoezicht namens 4Building voor zijn rekening.

Meer weten over Het Sporthuis Abcoude?

Ga naar de website van Het Sporthuis. Ook voor foto’s van de bouw.

“Na verbeelding komt de creatie”

ir. S. (SANDER) de Brouwer
Sr. Projectmanager | Adviseur