Duurzame ontwikkeling

Heeft u de ambitie om uw vastgoed te verduurzamen? Bent u op zoek naar een aanpak om duurzame stappen te maken? Onze adviseurs ondersteunen u bij de duurzame ontwikkeling van uw nieuwbouw-, renovatie- en transformatie projecten. Hierin betrekken wij integraal de thema’s energie, circulaire bouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en gezondheid.

Verduurzamen doen we samen

We staan samen voor een enorme verduurzamingsopgave. Er komt veel op ons af: Parijs-akkoord, de bouwagenda, nieuwe bouwregels (BENG, gasloos, energielabel kantoren, milieuprestatie gebouwen). U heeft de ambitie om stappen te zetten of u ervaart dat u “iets moet”, maar misschien weet u niet waar u moet beginnen?

4Building ondersteunt u bij uw duurzame ambities. Onze adviseurs staan u bij bij de duurzame ontwikkeling van uw nieuwbouw-, renovatie- en transformatie projecten. Hierin betrekken wij integraal de thema’s energie, circulaire bouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en gezondheid.

Van ambitie naar uitvoering

Wij vertalen de ambities en brengen deze naar een herkenbaar gebouwniveau. Duurzaamheidsambities en
gebruikerstevredenheid vragen vervolgens beide om een gebalanceerde optimalisatie, waarbij de ontwikkeling alleen vanuit een verantwoorde (maatschappelijke en) financiële business case tot uitvoering gebracht kan worden.

U bent bij ons aan het juiste adres voor ambitie- en kansenanalyses, investerings- en exploitatieberekeningen, verbinding met interne en externe stakeholders, vormgeving van nieuwe samenwerkingen, organisaties en projecten, en het projectmanagement van het gehele ontwikkeltraject.

Duurzaamheidscertificaten

Door te denken vanuit de structuur van een duurzaamheidscertificaat kom je op geordende wijze op realistische keuzes voor verduurzaming. Door onze projecten hebben wij ervaring in verschillende soorten certificaten. Voorbeelden hiervan zijn:
BREEAM en LEED. Wij kunnen u begeleiden in het proces tot het komen tot Duurzaamheidscertificaatcertificering. 

Dit hebben wij o.a. gedaan voor opdrachtgevers als:

Daarnaast helpen we opdrachtgevers bij het verbeteren van het energielabel. Zo zijn we in 2023 en 2024 actief bij Avalex, het Waalschip en Emmahof en doen we het projectmanagement voor een project met een BREEAM Outstanding ambitie.

Bas van Eijndhoven

“Door inzicht en overzicht naar een afgewogen balans.”

ir. P.A. (PHILIP) Wenneker
Sr. Projectmanager & Partner

Duurzame Projecten