Project omschrijving

Fluwelen Burgwal | Van Historisch gebouw naar hotel

Samen met FRESCH Real Estate hebben we gewerkt aan de renovatie van de Fluwelen Burgwal nummer 42 – 54. Dit historische pand (4.250 m2 BVO) in het hart van Den Haag wordt getransformeerd tot een hotel met 85 kamers. 4Building was verantwoordelijk voor het dagelijks projectmanagement.

Algemeene Landsdrukkerij sinds 1910

Het pand is oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de staatsdrukkerij in 1910: de Algemeene Landsdrukkerij. Van dit gebouw bestaat nu nog de voorgevel met een fraai gevelembleem boven de ingang. Na deze periode fungeerde het pand onder meer als hogeschool en kantoorgebouw. De locatie aan de Fluwelen Burgwal ligt midden in het centrum van Den Haag en is onderdeel van een gesloten bouwblok. Onderdeel van het gebouw is ook de entree van de achtergelegen parkeergarage.

Van schetsontwerp naar definitief ontwerp en realisatie

Bouwadviesbureau 4Building hielp FRESCH Real Estate ook bij de ontwikkeling van het hotel aan de Fluwelen Burgwal. Samen met FRESCH stuurden wij het ontwerp- en bouwteam aan en troffen de nodige voorbereidingen om tot uitvoering te komen. We gaven procesbegeleiding, beheerden de planning en hielden contact met de huurder en de andere betrokkenen in de omgeving (omgevingsmanagement).

4Building was met haar team van projectmanagers, bouwkostendeskundigen en aanbestedingsspecialisten de onafhankelijke adviseur in dit transformatieproject. Met veel plezier werkten we samen met FRESCH en alle andere betrokkenen aan het beste eindresultaat.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Ron van der Ham, projectleider bij 4Building, via 06 16 75 96 29 of ham@4building.nl.

Ron van der Ham

“Met veel plezier werken we samen met alle betrokkenen aan het beste eindresultaat.”

R. (RON) van der Ham
Projectleider