Project omschrijving

Uitbreiding en herinrichting Coornhert Lyceum Haarlem

Het Coornhert Lyceum in Haarlem is uitgebreid en heringericht. De school bied nu meer ruimte aan de 1400 scholieren en heeft de verkeersstromen verbeterd. Door Covid is het extra belangrijk gebleken dat iedereen in de school voldoende afstand kan bewaren. Het schoolgebouw is daarom toekomstbestendig gemaakt op het gebied van technische kwaliteit, functionaliteit en binnenmilieu. De uitbreiding (460 m2) in de vorm van een Taberna (serre) geeft het gebouw een nieuwe entree en meer ruimte om te pauzeren en zelfstandig te werken.

“Wij zijn ongelofelijk blij dat wij de uitbreiding van onze school hebben gerealiseerd en met de bouw van onze Taberna (serre) een mooie nieuwe entree hebben gecreëerd waarbij leerlingen en medewerkers zich meteen gezien zullen voelen. Ook biedt de nieuwe Taberna fijne werkplekken voor onze leerlingen en is er gekozen voor warme materialen zoals hout voor een fijne uitstraling. Het Coornhert Lyceum is met deze verbouwing klaar voor de toekomst!”, Bas Boensma, rector bij het Coornhert Lyceum Haarlem.

Realisatie van het nieuwe schoolgebouw

4Building stond Dunamare Onderwijs sinds begin 2021 bij in de voorbereiding en realisatie van dit nieuwe schoolgebouw met projectmanagement, uitvoeringsbegeleiding en aanbesteden & contracteren. Zo hebben we samen met Dunamare het ontwerp- en uitvoeringsteam geselecteerd en gecontracteerd en gaven we sturing aan het ontwerp- en bouwproces (GROTIK).

Ondanks de beperkte omvang (1.500 m2) kenmerkte dit project zich door uitdagingen op het gebied van vergunningen, flora en fauna en het bouwen en verbouwen van een school in gebruik. Samenwerkende partijen: Dunamare Onderwijs I Coornhert Lyceum Haarlem I BRTA Architecten I Pieters Bouwtechniek I Mobius Consult I Cauberg Huygen I Basalt I Krämer Bouw I InnQ I 4Building.

Wilt u meer weten over dit project of onze werkzaamheden, neem contact op met Sander de Brouwer, senior projectmanager en adviseur bij 4Building, via 06 227 64 866 of brouwer@4building.nl.

Impressies: BTRArchitecten.

Bekijk hier alvast de video van het eindresultaat en ‘loop’ door het nieuwe schoolgebouw (2:43 min):

Sander de Brouwer

“Samen naar het beste eindresultaat.

ir. S. (SANDER) de Brouwer
Sr. Projectmanager | Adviseur