Project omschrijving

Nieuwbouw Schreuder College Taborstraat

Schreuder College Taborstraat is een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Rotterdam. Het huidige gebouw van het Schreuder College in de wijk Kralingen wordt vervangen door een nieuw gebouw (2.879 m2) dat beter aansluit op de wensen van het speciaal onderwijs. Het nieuwe gebouw heeft meer lokalen en een zelfstandig te gebruiken gymzaal. De nieuwbouw wordt naar verwachting in 2024 opgeleverd. 4Building is verantwoordelijk voor het onafhankelijke toezicht tijdens de realisatiefase.

De nieuwe school

Het ontwerp heeft een robuust, maar uitnodigend karakter aan de entreezijde en een meer met de tuin verweven karakter aan de achterzijde. Er komt een gezamenlijke ingang gecreëerd als toegang tot het Onderwijs en Sport domein; in de avonduren is het sportdomein separaat te bereiken. Binnen het schoolgebouw zijn de leslokalen rondom een centrale open ruimte georganiseerd. Hier bevinden zich de aula en een brasserie. Deze centrale ruimte biedt licht, lucht en ruimte voor de leerlingen en leraren om elkaar te ontmoeten. Het vormt het hart van de school waar iedereen zich thuis kan voelen. Rondom de aula bevindt zich op iedere verdieping een extra brede rondgang, die ruimte biedt aan de leerlingen om ook buiten de leslokalen te werken. Het gebouw heeft een veilige en rustige sfeer, het is kleinschalig, is overzichtelijk en voelt op maat.

4Building bewaakt kwaliteit tijdens de bouw

4Building bewaakt de kwaliteit van de uitvoering tijdens de bouw van het nieuwe Schreuder College. We vertegenwoordigen de opdrachtgever op de bouwplaats en zien erop toe dat de nieuwe school wordt gebouwd volgens de afspraken in bestek en tekeningen. Als toezichthouder houden we ook nauw contact met de directievoerder en alle betrokken partijen, zoals architect, constructeur, installatieadviseur en aannemer.

Betrokken partijen: Stichting iHub Onderwijs I Schreuder College Taborstraat I Maissan bv I MP&P I Atelier Pro I Brink Management / Advies I INNAX I Pieters Bouwtechniek I Bertens Bouw I 4Building Bouwadviseurs.

Voor meer informatie over dit project en onze rol, kan je contact opnemen met Wilbert Zuiderduin via 06 52 77 85 86 of zuiderduin@4building.nl.

Impressies: Atelier Pro

Nieuwbouw Schreuder College Rotterdam

Wilbert Zuiderduin

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. W. (WILBERT) Zuiderduin
Sr. Directievoerder & Kwaliteitsmanager