Project omschrijving

LabQ I Nieuw innovatief onderwijscentrum Universiteit van Amsterdam

Het innovatieve LabQ van de Universiteit van Amsterdam, op het Amsterdam Science Park wordt de centrale hub waar onderwijs, onderzoek en valorisatie op het terrein van kwantumfysica en -technologie samenkomen. Het krijgt een vloeroppervlakte van circa 13.000 m2. De verwachte oplevering is medio 2027.

Het gebouwconcept heeft een prettige balans tussen gefocust werken en gerichte ontmoetingen, een uitnodigende verbinding met de campus, een fijn windluw dakterras en overal een comfortabel klimaat met veel daglicht. Daarnaast is het gebouw uiterst duurzaam: ParisProof all-electric, energieneutraal, een lage CO2uitstoot volgens wholelifecarbon en een hoge mate van toekomstwaarde: super flexibel en adaptief.

4Building is betrokken als bouwkostenadviseur bij dit project. Wij houden grip op de bouwkosten gedurende het ontwerptraject en zorgen zo voor een optimaal resultaat.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Frank Rijbroek, bouwkostenadviseur en partner bij 4Building, via 06 – 209 67 014 of rijbroek@4building.nl.

Samenwerkende partijen: Universiteit van Amsterdam I Cepezed I Deers I Advieusbureau Tielemans BV Gemeente Ridderkerk I 4Building.

Impressies: Cepezed. 

LabQ Universiteit van Amsterdam

Frank Rijbroek

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. F. (FRANK) Rijbroek
Bouwkostenadviseur & Partner