Project omschrijving

Ontwikkeling Muziekwerf Rotterdam

In Rotterdam wordt de Doopsgezinde kerk herontwikkeld tot Muziekwerf, een nieuwe culturele ontmoetingsplaats voor jeugd van 6 tot 26 jaar om samen muziek te maken. 4Building is in opdracht van Droom en Daad verantwoordelijk voor de directievoering en toezicht tijdens de realisatiefase.

Droom en Daad draagt bij aan kunst en cultuur in Rotterdam door het ontwikkelen van nieuwe culturele projecten. Zo werken we ook samen aan de restauratie en realisatie van het FENIX migratiemuseum.

Transformatie van kerk tot Muziekwerf

Het kerkgebouw (930m²) wordt grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt als oefen- en concert locatie met een grote muziekzaal, een foyer, een kantoor en vier muziekstudio’s. Bij de transformatie tot Muziekwerf worden de originele elementen zoals het orgel en de grote ramen behouden.

Directievoering door 4Building

“4Building is als directievoerder vanaf de aanbesteding verantwoordelijk voor de voortgang van het project, de organisatie, de techniek, de financiën en het voldoen aan de regelgeving. We zorgen ervoor dat het project wordt gerealiseerd op basis van de contractstukken en wordt opgeleverd binnen de gestelde termijn en binnen de gestelde kosten. We zorgen voor invulling van stelposten en bewaken verrekenbare hoeveelheden. We geven leiding aan het bouwproces in de realisatiefase. We zijn aanspreekpunt voor alle partijen, regelen de vergaderingen, tekeningenprocedure, bemonsteringen, termijnbewaking en de totale oplevering tot en met het einde van de onderhoudsperiode.”, aldus Wilbert Zuiderduin, directievoerder bij 4Building.

Betrokken partijen: Droom en Daad I Powerhouse Company I Nico de Bont I Breed ID

Impressies: Powerhouse Company

Wilbert Zuiderduin

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. W. (WILBERT) Zuiderduin
Sr. Directievoerder & Kwaliteitsmanager