Project omschrijving

Nieuwbouw multifunctioneel Cultuur Onderwijs en Media gebouw Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk heeft de ambitie een nieuw multifunctioneel gebouw voor Cultuur, Onderwijs en Media te realiseren. 4Building is door de gemeente geselecteerd voor het integrale projectmanagement. Eerst verdiepen we het programma van eisen en dan managen we het ontwerp- en uitvoeringsproces vanuit al onze rollen: huisvestingsadvies, bouwkostenadvies, aanbestedingsadvies, projectmanagement en directievoering.

Eén gezamenlijke plek voor inspiratie en verbinding

Het nieuwe multifunctionele cultuur, onderwijs en media gebouw komt naast het nieuw gerealiseerde Gemini College (2022). Naast een uitbreiding van deze school, wordt dit nieuwe gebouw ook dé plek voor jongerencentrum De Loods, Poppodium De Gooth, lokale omroep RTV Ridderkerk en de Muziekschool Ridderkerk. De huidige locatie van De Loods en De Gooth maakt plaats voor de herontwikkeling van woningbouw. Alle partijen kunnen straks op een mooie manier gebruik maken van elkaars faciliteiten. Het belooft een inspirerende plek te worden vol verbinding voor jong en oud.

Het nieuwe multifunctionele centrum is een initiatief van de gemeente en wordt straks gerund door het Gemini College en de vele vrijwilligers die zich samen inzetten voor de gemeente Ridderkerk en omgeving.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Nicky van Leeuwen, projectleider bij 4Building, via 06 – 510 41 149 of leeuwen@4building.nl.

Samenwerkende partijen: Gemeente Ridderkerk I Gemini College I De Loods I De Gooth I RTV Ridderkerk I Muziekschool Ridderkerk I DP6 I Vintis Installatieadviseurs I Pieters Bouwtechniek I ZRi (Van Zanten Raadgevende ingenieurs) I 4Building.

Impressies: DP6 Architectuurstudio.

Nicky van Leeuwen

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. N. (NICKY) van Leeuwen
Projectleider