Project omschrijving

Restauratie en Realisatie FENIX Museum Rotterdam

De Fenixloods II op Katendrecht in Rotterdam stamt uit 1923 en wordt getransformeerd tot het FENIX migratiemuseum. In de directe omgeving van deze historische havenloods stapten ruim drie miljoen mensen vanaf eind negentiende eeuw aan boord van passagiersschepen voor vertrek naar een nieuwe bestemming. Liefde, hoop, werk, noodzaak of avontuur beweegt mensen over de hele wereld om hun koffers te pakken. In FENIX gaat het over die beweging van mensen en alle emoties die daarbij opgeroepen worden. FENIX is een initiatief van Droom en Daad en opent begin 2025.

FENIX migratiemuseum

Om het FENIX museum mogelijk te maken wordt Fenixloods II (16.000m2) volledig gerestaureerd en krijgt het een nieuwe toevoeging in de vorm van een theatrale trappartij die uitmondt in een spectaculair uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam. Deze zogenoemde Tornado is ontworpen door het Chinese MAD Architects.

Directievoering 4Building

Om de uitvoering van de restauratie en de realisatie op de juiste manier te verwezenlijken, voeren wij de directievoering (bouwkundig en installaties) namens de opdrachtgever Droom en Daad.

Meer informatie over directievoering.

copyright: FENIX, Artist impression © MAD Architects & © 2022 RECO.

Wilbert Zuiderduin

“Samen naar het beste eindresultaat.

ing. W. (WILBERT) Zuiderduin
Sr. Directievoerder I Projectleider