Project omschrijving

Vernieuwbouw Noordwest Ziekenhuis Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. Dit is nodig om de inwoners van Noordwest Nederland ook in de toekomst hoogwaardige, veilige en vernieuwende zorg te kunnen bieden. Hiervoor zijn gebouwen nodig die zorgvernieuwing faciliteren, compacter, flexibeler en duurzaam zijn.

Fase 1: Nieuwbouw acute as

In nieuwbouw fase 1 (35.000 m2) bevindt zich straks de ‘acute as’ van het ziekenhuis. Zo wordt er gewerkt aan:

  • de operatiekamers (complexe zorg)
  • spoedplein met onder andere spoedeisende hulp (SEH)
  • intensive care
  • verpleegafdelingen (complexe zorg)
  • ondergrondse parkeergarage onder het gebouw
Optimaal gebouw voor de juiste prijs

4Building voert het bouwkostenmanagement van de nieuwbouw fase 1. Met ons onafhankelijke advies sturen wij het project naar het meest optimale budget. Gezamenlijk met het ontwerpteam gaan we voor een passend gebouw voor de juiste prijs voor onze opdrachtgever. Om dit te bereiken stellen we ramingen op voor meer inzicht in de bouwkosten, maken we overzichten ten opzichte van het budget, houden we optimalisatiesessies en werken deze daarna uit. We sturen proactief op de compleetheid van de uitgangspunten en ‘challengen’ het BIM model.

Tijdens de bouwperiode ondersteunen we Noordwest Ziekenhuisgroep met onze kennis door het financieel inzichtelijk maken van scope wijzigingen en het beoordelen van verrekeningen (stelposten, meer- en minderwerk, verrekenbare posten etc.).

Voor meer informatie over dit project of onze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Frank Rijbroek, sr. bouwkostendeskundige en projectleider, via 06 209 670 14 of rijbroek@4building.nl.

Vogelvlucht nieuwbouw fase 1 - mei 2021 - Noordwest Ziekenhuisgroep

Frank Rijbroek

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. F.C. (FRANK) Rijbroek
Senior Bouwkostendeskundige I Projectleider