In samenwerking met Trademill, een Fins consultancybedrijf, heeft 4Building een marktonderzoek uitgevoerd over de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd aan een groep bouw en vastgoed gerelateerde Finse ondernemingen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Business Finland, de Finse ‘Rijksdienst voor Ondernemend Nederland’. Business Finland helpt Finse bedrijven die willen ondernemen over de grens.

Dit bouwmarktonderzoek had een specifieke focus op duurzaamheid dat naar voren kwam in houtbouw, energiezuinige installaties en gebouwbeheerssystemen. 4Building en Trademill leverden markt specifieke kennis over de laatste ontwikkelingen en karakteristieken van de Nederlandse bouwsector. Zoals bijvoorbeeld bouwmethoden, juridische kaders (aanbesteden/contracteren/wetgeving), marktpartijen en de duurzame certificaten en ontwikkelingen op dit gebied.

Met het rapport dat wij hebben opgesteld, beschikken de Finse bedrijven over de juiste inzichten (data) voor het nemen van weloverwogen beslissingen om in Nederland te investeren.

Laura Dib, eigenaar Trademill, over de reacties op de presentatie: “We kregen zeer goede feedback over het rapport en de team samenwerking. De bedrijven gingen actief aan de slag met de details, bedrijven en links.

Meer informatie over 4Building I Huisvesting- en Bouwadviseurs.