Project omschrijving

Nieuwbouw & verbouw Forum Rotterdam

Nieuw icoon aan de Coolsingel

Forum Rotterdam is de nieuwe naam van het revolutionaire plan voor een nieuwe, innovatieve en multifunctionele winkel-, woon-, kantoor- en cultuurbestemming aan de Coolsingel in het hart van de Rotterdamse binnenstad. Het opvallende, transparante ontwerp van Rem Koolhaas/OMA wordt een herkenbaar en beeldbepalend bouwwerk in het centrum. Het verbindt de drie drukste en belangrijke winkelroutes Lijnbaan, Binnenwegplein en Beurstraverse (Koopgoot) met elkaar. Het naastgelegen monumentale Bankgebouw krijgt een prominente rol in het nieuwe plan toebedeeld onder supervisie van monumentenspecialist Wessel de Jonge architecten. De bovenbouw is een combinatie van wonen, kantoren, hotel, cultuur en leisure. De onderbouw bestaat uit driedubbel hoge lagen retail en een foodcourt.

Belangrijke impuls voor Rotterdam

Forum Rotterdam is de belichaming van de moderne manier van leven in hartje Rotterdam. Het wordt een voor iedereen toegankelijk complex, waarin commerciële en sociale functies samenkomen. Een stedelijk verbindingspunt dat culturele, commerciële en dienstverlenende activiteiten weet te verbinden. Het tilt Rotterdam naar een volgende fase in haar naoorlogse ontwikkeling. Energiezuinige concepten maken integraal deel uit van het ontwerp. Uitgangspunt bij dit ontwerp is het behalen van een BREEAM “Very Good” rating. Tot op heden is er nog geen winkelproject in Nederland met die rating.

Onze bijdrage

4Building adviseert Multi Vastgoed inzake de bouwkosten van het project vanaf de VO-fase, inclusief de aanbestedingsstrategie, duurzaamheidsaspecten, bouwmethodieken en meer.

Frank Rijbroek

“Laat uw budget niet aan de verbeelding over.

ing. Frank Rijbroek
Sr. Bouwkostendeskundige I Projectleider