Project omschrijving

Renovatie woonzorgcentrum Het Uiterjoon

Woonzorgcentrum Het Uiterjoon in Scheveningen is na 40 jaar vernieuwd. Deze unieke locatie gelegen aan de kust is in opdracht van zorgorganisatie Respect – wonen, zorg, welzijn geschikt gemaakt voor kwalitatieve en hedendaagse zorg. 4Building was namens Respect als adviseur verantwoordelijk voor de voorbereidingen en realisatie van deze renovatie. Van ambitie tot inhuizing.

Zelfstandig- en Zorgwonen
In Het nieuwe Uiterjoon zijn 128 wooneenheden voor mensen met een langdurige 24-uurszorg behoefte (WLZ). De eenheden zijn verdeeld in woongroepen, die zijn voorzien van o.a. woonkamers en buitenruimte. Daarnaast zijn er 24 vrije sector huurappartementen waar ouderen zelfstandig wonen en toegang hebben tot thuiszorg.

Het nieuwe Uiterjoon
Het woonzorgcentrum heeft een open en lichte entree gekregen met een centrale ontmoetingsplek. De verschillende functies die eerst verspreid door het gebouw zaten, zijn vernieuwd en voor een groot deel toegankelijk gemaakt voor de buurt. Zoals bijvoorbeeld een restaurant, recreatieruimte, een zorg- en behandelcentrum (fysiotherapie, ergotherapie, diëtiek en ouderengeneeskunde), een thuiszorgkantoor, kapsalon en pedicure.

Verduurzaming
Ook op het gebied van duurzame installatietechniek en comfort is een grote sprong voorwaarts gemaakt. Ongeveer alle installaties zijn compleet vernieuwd. De ruimten zijn overal uitgerust met ClimaRad-units voor verwarming en koeling en overal is Wifi. Het gebouw heeft warmtepompen die zijn aangevuld met enkele gasketels die bijstoken op hele koude dagen. Er is een nieuwe trafo en noodstroomvoorziening aangelegd en is er zorgdomotica.

Van ambitie tot inhuizing
4Building heeft namens en met Respect de voorbereidingen en realisatie van deze grootschalige renovatie begeleid. Zo hebben we haalbaarheidsscenario’s gecreëerd en een Programma van Eisen opgesteld met de input van de medewerkers. We deden de adviseursselectie, maakten de bouw- en investeringsramingen en deden het integrale ontwerp- en projectmanagement. Tijdens de bouw bewaakten we ook de kwaliteit van de uitvoering door het inzetten van een directievoerder en hielpen we met het organiseren van de inhuizing en inrichting.

Samenwerkende partijen Renovatie Het Uiterjoon
Opdrachtgever: Respect Wonen Zorg Welzijn I Architect: Prent-Landman architecten BNA I Constructeur: Bureau Broersma Ingenieurs en bouwadvies I Installatieadviseur: Wolf Dikken Adviseurs I Bouwfysisch en brandveiligheid adviseur: ZRi | Gecontracteerde totaal aannemer: Weboma I Bouwmanagement: 4Building.

Voor meer informatie over dit project of onze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Mark van Nierop, directievoerder, via 06 543 04 707 of nierop@4building.nl.

Mark van Nierop

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. M. (MARK) van Nierop
Directievoerder I Projectleider