Project omschrijving

Renovatie woonzorgcentrum Het Uiterjoon

Woonzorgcentrum Het Uiterjoon in Scheveningen wordt na 40 jaar vernieuwd. Deze unieke locatie gelegen aan de kust wordt in opdracht van zorgorganisatie Respect – wonen, zorg, welzijn geschikt gemaakt voor kwalitatieve en hedendaagse zorg. 4Building is namens Respect als adviseur verantwoordelijk voor de voorbereidingen en realisatie van deze renovatie.

Zelfstandig- en Zorgwonen
In Het nieuwe Uiterjoon zijn er straks 128 wooneenheden voor mensen met een langdurige 24-uurszorg behoefte (WLZ). De eenheden zijn verdeeld in woongroepen, die zijn voorzien van o.a. woonkamers en buitenruimte. Daarnaast komen er 24 vrije sector huurappartementen waar ouderen zelfstandig wonen en toegang hebben tot thuiszorg.

Het nieuwe Uiterjoon
Het woonzorgcentrum krijgt een open en lichte entree met een centrale ontmoetingsplek. De verschillende functies die nu nog verspreid door het gebouw zitten – zoals fysiotherapie, pedicure, kapper en het restaurant – worden vernieuwd en toegankelijk gemaakt voor de buurt.

Van ambitie naar uitvoering
4Building begeleidt namens en met Respect de voorbereidingen en realisatie van deze grootschalige renovatie. Zo hebben we een Programma van Eisen opgesteld met de input van de medewerkers, deden we de adviseursselectie, maakten we de bouw- en investeringsramingen en doen we het integrale ontwerp- en projectmanagement. Nu tijdens de bouw bewaken we de kwaliteit van de uitvoering door het inzetten van een directievoerder. Oplevering staat gepland voor zomer 2023.

Samenwerkende partijen Renovatie Het Uiterjoon
Architect: Prent-Landman architecten BNA I Constructeur: Bureau Broersma Ingenieurs en bouwadvies I Installatieadviseur: Wolf Dikken Adviseurs I Bouwfysisch en brandveiligheid adviseur: ZRi | Gecontracteerde totaal aannemer: Weboma.

Voor meer informatie over dit project of onze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Mark van Nierop, directievoerder en projectleider, via 06 543 04 707 of nierop@4building.nl.

Impressies: Prent-Landman architecten.

Mark van Nierop

“Samen naar het beste eindresultaat.”

ing. M. (MARK) van Nierop
Directievoerder I Projectleider