Project omschrijving

Uitbreiding Het Schoter Haarlem

Het Schoter is onderdeel van de Dunamare Onderwijsgroep en biedt 2-talig onderwijs aan atheneum, havo en mavo-leerlingen. Vanwege de groei in het aantal leerlingen was een capaciteitsuitbreiding van lokalen en voorzieningen noodzakelijk. 4Building begeleidde Dunamare Onderwijsgroep sinds 2019 met huisvestingsadvies, projectmanagement, bouwkostenmanagement en directievoering & toezicht.

Eén schoolgebouw voor alle leerlingen

Waar er eerder les werd gegeven op twee locaties, heeft de uitbreiding (2.600m2) van het bestaande gebouw het doel om alle leerlingen in één gebouw les te geven. Naast de uitbreiding, zijn er ook functionele wijzigingen en verbeteringen in het bestaande gebouw (1970) doorgevoerd. Zo is het entreegebied vergroot, is er nu een rechtstreekse verbinding met de nieuwe Schoter Sporthal en is de ventilatie in het gebouw verbeterd. Na ruim twee jaar voorbereiding en ruim anderhalf jaar bouwen is de nieuwe school in oktober 2023 opgeleverd.

“De wens van de school was om de logistiek en looplijnen binnen de school sterk te verbeteren. Daar waren sterke gedachtes bij, maar tegelijkertijd mochten deze het ontwerp niet te veel dicteren. Uiteindelijk hebben wij een uitgangspunten document opgesteld waarin zowel de wensen voor de uiteindelijke situatie als de randvoorwaarden tijdens de bouw voor looplijnen, fasering en overlast waren weergegeven. Dit heeft geresulteerd in een gebouw dat aan alle wensen voldoet, en een veilige omgeving voor scholieren en medewerkers bood tijdens de bouw.”, aldus Sander de Brouwer, senior projectmanager en adviseur bij 4Building.

Arjan van Waveren – Rector: “Een zee aan ruimte, we zijn er heel blij mee”.

Bas van Leeuwen – Wethouder Onderwijs Gemeente Haarlem: “Klaar voor de toekomst. Een verademing om te zijn en te werken.

Samenwerkende partijen: Dunamare Onderwijsgroep I Het Schoter I AGS Architects I Mul BV Ontwerpers en adviseurs I Pieters Bouwtechniek I Cauberg Huygen I Algeco Bouwsystemen I 4Building

Wil je meer weten over dit project of onze werkzaamheden, neem dan contact op met Sander de Brouwer, senior projectmanager en adviseur bij 4Building, via 06 227 64 866 of brouwer@4building.nl.

Sander de Brouwer

“Met kennis & expertise gericht op ontwerpen.

ir. S. (SANDER) de Brouwer
Sr. Projectmanager | Adviseur