Project omschrijving

Nieuwbouw en renovatie Yuverta College Dordrecht

Het Yuverta College is Europa’s grootste vmbo- en mbo opleider op het gebied van voeding, klimaat en welzijn voor mens en dier. Een van de locaties van het Yuverta, de vmbo school in Dordrecht wordt op dit moment herontwikkeld tot een eigentijdse en inspirerende campus voor modern ‘groenonderwijs’. 4Building is in dit project verantwoordelijk voor het projectmanagement, directievoering en projectleiding van de nieuwbouw, renovatie en revitalisatie van dit schoolgebouw (6.200 m2) en het Yuverta park.

Multifunctionele orangerie voor tal van onderwijsactiviteiten

Op bestaande structuren wordt een duurzame en functionele vmbo-voorziening ontworpen met sporthal en een onderwijsondersteunend park (Yuverta park). Ook heeft het nieuwe schoolgebouw (750 leerlingen en 60 medewerkers) een multifunctionele orangerie. Deze orangerie markeert het centraal middengebied en verbindt de onderwijsdomeinen. Naast een verlengstuk van de aula dient deze orangerie ook als beschutte wintertuin voor tal van onderwijsactiviteiten. Daarnaast is de ruimte ook zelfstandig verhuurbaar aan partners en bedrijven, wat de connectie tussen onderwijs en praktijk versterkt.

Yuverta park als centrum van de campus

Integraal met de vernieuwbouw van het schoolgebouw wordt het Yuverta park ontworpen. Dit park verbindt het vmbo met het mbo-gebouw en faciliteert het buitenonderwijs met verschillende show- en kweektuinen, een waterfilter, dierenverblijven en kassen.

Samenwerkende partijen: Stichting Yuverta | Yuverta College | BDG Architecten | Pieters Bouwtechniek | Nelissen ingenieursbureau | Bertens Bouw. Voor meer informatie over dit project en onze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Wilbert Zuiderduin via 06 527 78 586 of zuiderduin@4building.nl.

Meer informatie over directievoering.

Impressies: BDG Architecten

Wilbert Zuiderduin

“Samen naar het beste eindresultaat.

ing. W. (WILBERT) Zuiderduin
Sr. Directievoerder I Projectleider