Project omschrijving

Herhuisvesting Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is de toezichthouder op de markt van kansspelen. Momenteel is zij gevestigd in De Hoftoren in Den Haag, een pand van het Rijksvastgoedbedrijf. Door de groei van de organisatie in verband met de inwerkingtreding van de Wet “Kansspelen op afstand”, zijn er te weinig mogelijkheden om de organisatie goed te kunnen huisvesten. Inpandig konden er ook geen aanpassingen gedaan worden, omdat er over een paar jaar een grote verbouwing staat gepland. De Kansspelautoriteit heeft er daarom voor gekozen te verhuizen naar een nieuwe locatie buiten het Rijksvastgoedstelsel.

Programma van Eisen nieuwe locatie

Onze huisvestingsadviseurs hebben door interactieve sessies alle wensen en eisen voor een nieuwe locatie verzameld en vertaald naar een Programma van Eisen, zodat projectleider Job Hoekstra potentiële locaties kon selecteren en toetsen aan dit Programma van Eisen. Onze huisvestingsadviseur Sanne van Bekkum heeft de Kansspelautoriteit geadviseerd in de verdere inpassing. Structuurschetsen maakten de verschillen tussen de potentiële locaties inzichtelijk, zodat de Kansspelautoriteit een beter onderbouwd besluit kon nemen voor de nieuwe hoogwaardige voorkeurslocatie.

Integraal projectmanagement voor realisatie herhuisvesting

4Building heeft onderhandeld met de verhuurders over de prijs en de andere huurcondities. Daarnaast hebben wij investerings- en bouwkostenramingen gemaakt voor het inbouwpakket bij de verschillende voorkeurslocaties. Na het bespreken van deze voorkeurslocaties, is het bestuur van de Kansspelautoriteit akkoord gegaan met de voorkeurslocatie New Babylon in Den Haag.

De volgende stap is het organiseren en realiseren van deze herhuisvesting. Na een succesvolle pitch met ook andere partijen, heeft de Kansspelautoriteit wederom voor 4Building gekozen. 4Building is verantwoordelijk voor het integrale projectmanagement van de herhuisvesting van de KSA. Om dit nieuwe pand gebruiksklaar te maken voor alle medewerkers van de Kansspelautoriteit, worden eerst gezamenlijk de juiste adviseurs geselecteerd. Vervolgens begeleidt 4Building het hele ontwerp- en bouwtraject, zodat het nieuwe pand binnen de juiste kaders en volledig op maat wordt ingebouwd en ingericht. Op naar een fantastisch nieuw kantoor!

Job Hoekstra

“We kijken ernaar uit om alle medewerkers een mooie nieuwe werkplek te geven.”

ing. J.B. (JOB) Hoekstra
Projectleider