4Building heeft Hawthorne Gardening Company begeleid bij de herhuisvesting van haar merken Gavita, Agrolux en het Europese DC voor de Hawthorne Gardening producten. Het project betrof de integrale verbouw en inrichting van het kantoor (ca. 2.000m2 VVO) en de bedrijfshal met productiefaciliteit en warehouse (ca. 10.000 m2 VVO) op Schiphol Rijk / Rozenburg.

Ambitieuze en belangrijke speler agrosector
De Nederlandse tak van Hawthorne Gardening Company is met dit nieuwe bedrijfspand klaar voor de toekomst. Alle productielocaties zijn nu samen op één plek voor meer efficiëntie en groei. Want het bedrijf is ambitieus. Ze produceren per jaar al honderdduizenden armaturen en ambiëren een verdubbeling van deze productie binnen 5 jaar. Hawthorne Gardening Company is hiermee een belangrijke speler in de Nederlandse en internationale agrosector.

Rol 4Building in integrale verbouwing
De rol van 4Building was het organiseren, coördineren, aansturen en controleren van de integrale verbouwing en inrichting van het nieuwe bedrijfspand. Zo hebben we samen met Hawthorne:

  • de werkprocessen geanalyseerd en op basis daarvan een optimaal ontwerp gecreëerd voor het kantoor en de bedrijfshal.
  • de aannemer en onderaannemers geselecteerd en het bouwproces begeleid van begin tot eind.
  • grip gehouden op het budget door een investerings- en bouwkostenraming vooraf en nauw financieel beheer tijdens de uitvoeringsfase.

Uitdaging en complexiteit project
De uitdaging in deze herhuisvesting lag in het korte tijdsbestek. In een paar maanden tijd hebben alle onderaannemers gelijktijdig hun werk uitgevoerd en is de deadline gehaald. Op 1 januari 2021 was de nieuwe productielocatie van Hawthorne Gardening Company gereed en operationeel.

Succes door samenwerking
We kijken nu terug op een succesvolle herhuisvesting. Juist door een goede samenwerking met de aannemer, onderaannemers en leveranciers en de korte lijnen met de opdrachtgever en het team hebben we het gewenste eindresultaat behaald binnen budget en conform planning.

“Wij wensen iedereen binnen Hawthorne veel geluk en succes in dit fantastische op maat ingerichte bedrijfspand. We hopen dat jullie hier met veel plezier de groei van jullie organisatie en merken kunnen voortzetten”, aldus Ron van der Ham, projectleider van dit project.

Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de manier hoe we dit project met elkaar uitgevoerd hebben. Professionaliteit, pro activiteit, hoog niveau van relevante kennis, korte en open communicatie, snelle beslissingen en goede relatie met (onder)aannemers. Ik zou 4Building altijd aanraden en in toekomst opnieuw inhuren“, aldus Richard van Bueren, opdrachtgever en Finance Lead bij Hawthorne Europe.

Meer informatie over dit project.