Een van de faculteiten van de Haagse Hogeschool zit door het toenemend aantal studenten te krap in zijn jasje. Om te kijken hoe de hogeschool dit slim kan oplossen in toekomstige huisvesting heeft 4Building in samenwerking met de eindgebruikers van de Haagse Hogeschool een drietal scenario’s onderzocht.

Om te zien welke van de drie scenario’s het meest optimaal aansluit, is een globaal programma van eisen opgesteld. Daarna zijn de drie scenario’s getoetst aan verschillende huisvestingscriteria, waaronder bereikbaarheid, toekomstbestendigheid, inpasbaarheid onderwijsconcept, uitstraling, duurzaamheid en financieel.

Met een strakke planning hebben we een uitgebreid en aansprekend scenariodocument gemaakt waarin visueel snel duidelijk is welk scenario de voorkeur geniet. De hogeschool kan nu een gewogen keuze maken voor het realiseren van de toekomstige huisvesting.”, aldus Jody Boogaard, senior huisvestingsadviseur bij 4Building.

Een zeer gedegen en uitgebreid rapport. Makkelijk leesbaar en zat goed in elkaar. Scenario’s waren goed te vergelijken.”, aldus Pauline Pool, projectmanager bij de Haagse Hogeschool.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jody Boogaard, via 06 – 145 91 042 of boogaard@4building.nl.

Meer informatie over huisvestingsadvies.