De Haarlemse school Het Schoter is feestelijk heropend! Na twee jaar voorbereiding en anderhalf jaar bouwen is de nieuwe school nu klaar voor gebruik. Het Schoter is onderdeel van Dunamare Onderwijs en biedt 2-talig onderwijs aan atheneum, havo en mavo-leerlingen. Vanwege de groei in het aantal leerlingen was een capaciteitsuitbreiding van lokalen en voorzieningen noodzakelijk. Naast de nieuwbouw, zijn er ook functionele wijzigingen en verbeteringen in het bestaande gebouw uit 1970 doorgevoerd. Zo is het entreegebied vergroot, is er nu een rechtstreekse verbinding met de nieuwe Schoter Sporthal en is de ventilatie in het gebouw verbeterd. 4Building begeleidde Dunamare Onderwijs van 2019 tot en met de opening in november 2023 met huisvestingsadvies, projectmanagement, bouwkostenmanagement en directievoering & toezicht. Het project is binnen budget afgerond.

Het was een intensief, maar ontzettend leuk proces. De samenwerking met Dunamare, Het Schoter en de Gemeente Haarlem heeft geleid tot een plan dat voor de school heel veel problemen heeft opgelost. De zo gewenste verbinding tussen oud en nieuw is door AGS Architects fantastisch waar gemaakt. Als je dan op de open dag hoort hoe blij schoolleiding, leraren en scholieren zijn met het nieuwe gebouw dan weet je waarvoor je het doet.”, aldus Sander de Brouwer, senior projectmanager en partner bij 4Building.

Lees hier meer over dit project.

Samenwerkende partijen: Dunamare Onderwijs I Het Schoter I AGS Architects I Mul BV Ontwerpers en adviseurs I Pieters Bouwtechniek I Cauberg Huygen I Algeco Bouwsystemen I 4Building

Impressies: Dunamare onderwijs

Opening Het Schoter Haarlem