Project omschrijving

Nieuw pand cardiologiecentrum St. Antonius Cardicare

Het specialisme Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis; St. Antonius Cardicare, is een initiatief van de maatschap Cardiologie van het St. Antonius Hart- en Vaatcentrum in Nieuwegein en is in 2009 opgericht om met het “one-stop-shop” concept bij patiënten met hart- en vaataandoeningen beter en sneller onderzoek te doen en diagnose te stellen. Het cardiologiecentrum biedt het totale pakket aan cardiologische zorg en de nieuwste onderzoek- en behandelmethoden.

Het centrum was gevestigd in Blaricum, maar door een groeiende vraag wilden zij naar een nieuw pand aan de Stroomzijde 4 in hetzelfde Blaricum. Een nieuw pand met volop mogelijkheden en opties. Aan 4Building de vraag: Hoe kun je met artsen, verpleegkundigen, gasten en patiënten de ruimte optimaal gebruiken en hoe zorgen we voor een gestructureerd bouwproces binnen de kaders van tijd, geld en kwaliteit?

Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp

In interactieve sessies zijn de werkprocessen verkent en heeft 4Building een vlekkenplan, structuurmodel en ruimtelijst opgesteld welke resulteerden in een drietal scenario’s. Vanuit deze scenario’s ontstond een voorkeursscenario en deze opzet is verwerkt tot een functioneel ontwerp en een gedetailleerde ruimtestaat met de installatietechnische en bouwfysische eisen.

Projectmanagement en bouwkostenbegeleiding

Wij hebben een passende plattegrond ontwikkeld die rekening houdt met de werkprocessen, patiëntrouting en de optimale patiëntbeleving. Naast het huisvestingsadvies met het programma van eisen en functioneel ontwerp, waren wij ook verantwoordelijk voor het projectmanagement, de bouwkostenbegeleiding en de directievoering.

Het nieuwe St. Antonius Cardicare

Van initiatief tot en met de ingebruikname hadden wij de leiding over dit project en hebben we samen met St. Antonius Cardicare, technisch tekenaar Springtij Architecten en de inzet en vakmanschap van aannemer Gebr. Van Rooij dit pand van 340 m2 VVO in korte tijd gerealiseerd. Met name door een goede constructieve en coöperatieve samenwerking en een strakke tijdsplanning is de wens om een cardiologiecentrum neer te zetten met een kleinschalig karakter gericht op persoonlijke behandeling en een vanzelfsprekende opzet gelukt. Het nieuwe cardiologiecentrum heeft ruime en lichte ruimtes, een warme sfeer, een comfortabele inrichting en is op 15 januari feestelijk geopend.

St. Antonius Cardicare zegt zelf over de samenwerking met 4Building:

De rol van intermediaire die Sanne was tussen partijen: vastgoedeigenaar, architect, technisch adviesbureau en wij (klant), heeft zij met veel doortastendheid en vasthoudendheid op zich genomen. Wij zijn zeer tevreden.” Helen Nederlof, locatie manager St. Antonius Cardicare.

“De samenwerking met alle betrokkenen verliep vlot, correct en professioneel. Met Sanne van Bekkum zeer goed en frequent overleg gehad, waarin zij haar visie, aanpak en gestructureerde werkwijze duidelijk kon overbrengen.” Helen Nederlof, locatie manager St. Antonius Cardicare.

Voor meer informatie over dit project, neem contact met ons op.

Philip Wenneker

“Inzicht, overzicht en uitzicht: daar werken we aan”

ir. P.A. (Philip) Wenneker
Sr. Projectmanager | Partner