4Building spreekt op 11 april a.s. in Veldhoven op het jaarlijkse NVTG congres. De Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidsector heeft professionals en wetenschappers de mogelijkheid gegeven de kans om hun visie te presenteren en hun expertise te delen. Als 4Building hebben wij gekozen om onze visie te delen over het thema “Energietransitie is een machtsstrijd tussen centraal fossiel en lokaal verduurzaamd”. NVTG heeft onze inzending naast die van 9 anderen uitgekozen uit 15 inzendingen op basis van onze visie ‘Zorginstellingen: van nood naar node’.

Spreken we inderdaad over een machtsstrijd tussen het centrale fossiele energieregime en het decentraal duurzaam energie opwekken? Een machtsstrijd suggereert een negatieve energie, terwijl de energietransitie juist positieve energie nodig heeft. In onze bijdrage aan dit congres willen wij graag benadrukken wij geen machtsstrijd zien, maar een gezamenlijke strijd naar het optimum in betaalbaarheid (verdienmodellen) en leveringszekerheid. Daarmee geven wij deze strijd een positieve impuls en willen we in onze sessie op het NVTG congres zoeken naar oplossingsrichtingen.

Om onze visie kracht bij te zetten hebben wij de organisatie NL-Noodvermogenpool gevraagd om dit samen met ons nader in te vullen. NL Noodvermogenpool is  een van de grootste aggregatoren van flexibel vermogen en demand-response diensten in Nederland en onderdeel van Actility SA. NL-NVP is een aggregator die helpt bij het ontsluiten van potentieel flexibel vermogen voor zowel het landelijk alsmede het regionale netwerk via een collectieve aanpak. O.a. zorginstellingen, datacenters en waterbedrijven zorgen voor een versnelling van de energietransitie en de balans in het net.

Ook geïnteresseerd in onze bijdrage meld u dan aan via de NVTG site, klik hier!