Het nieuwe Uiterjoon laat steeds meer haar gezicht zien. Op steenworp afstand van het Scheveningen strand wordt dit 10.600 m2 zorgcentrum van Respect – wonen, zorg, welzijn grootschalig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor kwalitatieve en hedendaagse zorg. 4Building begeleidt namens en met Respect de voorbereidingen en realisatie van Het nieuwe Uiterjoon.

Met 128 wooneenheden en 24 huurappartementen krijgt dit woonzorgcentrum een open en lichte entree met centrale ontmoetingsplek en openbare functies als fysiotherapie, pedicure, kapper en een restaurant.

Puntjes op de i

Op dit moment zit het project in de afbouwfase. Op de zorgverdiepingen zijn alle 128 prefab Alcomel badkamers in de WLZ-kamers geplaatst en zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de domotica rondom de toepassing van leefcirkels in volle gang. Als straks ook het restaurant en het behandelcentrum af is, is Het nieuwe Uiterjoon klaar voor haar nieuwe bewoners en bezoekers. De oplevering staat gepland voor zomer 2023.

Andere feitjes over de bouw:

  • 45.000 kg staal is gebruikt voor de nieuwe buitenterrassen en portalen in de hoofdraagconstructie;
  • 485 gaten zijn geboord in de buitengevel voor de nieuwe ClimaRad klimaat-units;
  • 1.700 m2 aan dakbedekking is vervangen;
  • 750 m2 aan nieuwe balkonhekwerken worden geplaatst;
  • 43 km aan databekabeling wordt getrokken.

Meer informatie over dit project. 

Samenwerkende partijen Renovatie Het Uiterjoon

Architect: Prent-Landman architecten BNA I Constructeur: Bureau Broersma Ingenieurs en bouwadvies I Installatieadviseur: Wolf Dikken Adviseurs I Bouwfysisch en brandveiligheid adviseur: ZRi | Gecontracteerde hoofdaannemer: Weboma.

Voor meer informatie over dit project of onze werkzaamheden, neem contact op met Mark van Nierop, directievoerder en projectleider bij 4Building via, 06 543 04 707 of nierop@4building.nl.

Renovatie Het nieuwe Uiterjoon Scheveningen