Het nieuwe bedrijfspand van ABI in Haarlem is opgeleverd. ABI is sinds 1922 een familiebedrijf en is specialist in het ontwerp en assemblage van aandrijftechniek, motion control en robotics. De oplevering hebben we feestelijk gevierd met taart, champagne en een rondgang door het nieuwe gebouw.

High Tech en Energieneutraal

Het nieuwe pand is een ontwerp van RoosRos Architecten en omvat een bedrijfsruimte van 5.400 m2 BVO voor expeditie, opslag, verspaning, assemblage en robotica en 1.600 m2 BVO kantoorruimte. Het gebouw kenmerkt zich door een ruwe high tech uitstraling en grote mate van transparantie. De gefreesde raamopeningen verwijzen naar het productieproces dat zich binnen zal afspelen.

Bij het ontwerp van het pand is vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de logistiek en de efficiëntie van het productieproces, maar daarnaast is ook duurzaamheid een belangrijke factor. Het nieuwe pand heeft een GPR score van 8 punten, is voorzien van een groot aantal zonnepanelen op het dak, maakt geen gebruik van gas en is energieneutraal. Zo is ABI met dit nieuwe pand niet alleen klaar voor de toekomstige groei van het bedrijf, maar draagt ze ook bij aan een verantwoorde en duurzame toekomst voor de omgeving.

Rol 4Building

4Building heeft ABI vanaf de start in 2018 begeleid bij de bouw met huisvestingsadvies, advisering bij aankoop van de grond, project– en bouwkostenmanagement en directievoering.

Meer informatie over dit project.