De nieuwbouw van het Coornhert Lyceum in Haarlem is gestart. De school gaat meer ruimte bieden aan de 1400 scholieren en maakt het gebouw toekomstbestendig op het gebied van technische kwaliteit, functionaliteit en binnenmilieu. Na de verbouwing van afgelopen zomer start nu de nieuwbouw. De uitbreiding (460 m2) in de vorm van een Taberna (serre) geeft het gebouw een nieuwe entréé en meer ruimte om te pauzeren en zelfstandig te werken.

Bekijk hier alvast de video van het eindresultaat en ‘loop’ door het nieuwe schoolgebouw (2:43 min).

4Building staat Dunamare Onderwijs sinds begin 2021 bij in de voorbereiding en realisatie van dit nieuwe schoolgebouw. Zo hebben we samen het ontwerp- en uitvoeringsteam geselecteerd en gecontracteerd en geven we sturing aan het ontwerp- en bouwproces.

“Wij zijn ongelofelijk blij dat wij de uitbreiding van onze school gaan realiseren en met de bouw van onze Taberna (serre) een mooie nieuwe entree creëren waarbij leerlingen en medewerkers zich meteen gezien zullen voelen. Ook biedt de nieuwe Taberna fijne werkplekken voor onze leerlingen en is er gekozen voor warme materialen zoals hout voor een fijne uitstraling. Het Coornhert Lyceum is met deze verbouwing klaar voor de toekomst!”, Bas Boensma, rector bij het Coornhert Lyceum.

Samenwerkende partijen: Dunamare Onderwijs I Coornhert Lyceum Haarlem I BRTA Architecten I Pieters Bouwtechniek I Mobius Consult I Cauberg Huygen I Basalt I Krämer Bouw I InnQ I 4Building.

Meer informatie over dit project.