Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. Dit is nodig om de inwoners van Noordwest Nederland ook in de toekomst hoogwaardige, veilige en vernieuwende zorg te kunnen bieden. Hiervoor zijn gebouwen nodig die zorgvernieuwing faciliteren, compacter, flexibeler en duurzaam zijn. De realisatie van nieuwbouw fase 1 start naar verwachting eind 2021.

Fase 1: Nieuwbouw acute as

In nieuwbouw fase 1 (35.000 m2) bevindt zich straks de ‘acute as’ van het ziekenhuis. Zo wordt er gewerkt aan:

  • de operatiekamers (complexe zorg)
  • spoedplein met onder andere spoedeisende hulp (SEH)
  • intensive care
  • verpleegafdelingen (complexe zorg)
  • ondergrondse parkeergarage onder het gebouw
Optimaal gebouw binnen budget

In samenwerking met K&R voeren wij het bouwkostenmanagement van de nieuwbouw fase 1. Met ons onafhankelijke advies sturen wij het project zo dat het vooraf bepaalde budget niet overschreven wordt. Gezamenlijk met het ontwerpteam gaan we voor een zo optimaal mogelijk gebouw voor onze opdrachtgever. Om dit te bereiken stellen we ramingen op voor meer inzicht in de bouwkosten, maken we overzichten ten opzichte van het budget, houden we optimalisatiesessies en werken deze daarna uit. Ook sturen we proactief op de compleetheid van de uitgangspunten en challengen we het BIM model.

Samenwerkende partijen: Noordwest Ziekenhuisgroep, K&R, Gortemaker Algra Feenstra, RHDHV, B+B en DGMR. Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Frank Rijbroek via 06 – 209 67 014 of rijbroek@4building.nl.

Vogelvlucht nieuwbouw fase 1 - mei 2021 - Noordwest Ziekenhuisgroep