4Building begeleidt de voorbereidingen en de bouw van een duurzaam wooncomplex in de binnenstad van Utrecht. Het gebouw aan de Gruttersdijk bestaat uit twee appartementengebouwen met een gezamenlijke binnentuin en parkeerkelder.

Het binnenstedelijke complex wordt direct tegen de omliggende panden aangebouwd en de bouwlogistiek is hier een grote uitdaging. De aannemer is reeds gestart met saneren, er heeft een archeologisch onderzoek plaatsgevonden en de bouwwerkzaamheden zijn nu echt begonnen met het heien van de eerste heipalen.

Energiezuinig gebouw

Het duurzame karakter is terug te zien in de zeer goede dak- en gevelisolatie en de toepassing van zonnepanelen en warmtepompen. Tevens wordt het regenwater opgevangen om de daktuinen te besproeien.

Bouwkostenmanagement en bouwtoezicht

4Building heeft het bouwkosten- en contractmanagement verzorgd voor de opdrachtgever in het ontwerptraject van dit complex. We hebben de opdrachtgever begeleidt in het prijsvormingstraject met het opstellen van bouwkostenramingen. Daarnaast hebben we selectiedocumenten opgesteld en afstemmingsoverleggen gevoerd met de uitvoerende partijen om te komen tot een aannemingsovereenkomst.

Nu de bouw begonnen is, blijft 4Building optreden als vertegenwoordiger van de opdrachtgever, maar nu in de rol van toezichthouder. Geplande oplevering: eind 2022.

Betrokken partijen: K_Dekker I Kandt BV | Heren 5 Architecten | Adams I Hiensch I 4Building

Wilt u meer weten over dit project of onze werkzaamheden, neem dan contact op met Frank Rijbroek, senior bouwkostendeskundige en projectleider bij 4Building, via 06 209 670 14 of rijbroek@4building.nl.