Als onderdeel van de Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting (SOH) van het UMC Utrecht zijn we bezig het verfijnen van het Definitief Ontwerp van o.a. de nieuwe vleugel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met 51 kinder-ic-kamers (NICU en PICU). Nu ligt het merendeel van de kinderen op de ic op een zaal; op de nieuwe intensive care heeft ieder kind en diens familie een eigen ruimte.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) heeft de ambitie om een technisch hoogwaardige zorgomgeving te creëren met een niet-medische (hotel)uitstraling met minder prikkels voor ouders en kind.”

Nieuwe IC Vleugel WKZ UMC
Inzamelingsactie voor gewenste extra’s ouderlounge

De bouwkosten van de ic en ouderlounge bekostigt het UMC Utrecht zelf. Maar voor de gewenste extra’s is onvoldoende budget beschikbaar en daarom is er met presentatrice en ondernemer Kim Kötter een inzamelingsactie gestart voor de realisatie van de ouderlounge op de nieuwe Intensive Care (IC) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Lees hier meer over de actie. 

Ouderlounge IC WKZ UMC
Beschermende en veilige omgeving dichtbij voor rust en gelijkgestemden

Uit onderzoek blijkt dat ouders in een dergelijke situatie een beschermende en veilige omgeving nodig hebben om tot rust te komen en tegelijk dichtbij hun kind kunnen zijn. Denk aan mooie loungeplekken waar familie zich samen kan terugtrekken en open plekken waar ze juist samen met andere ouders kunnen praten als ze daar behoefte aan hebben. En denk aan een goede koffiecorner en werkplekken, voor als ouders langere tijd in het ziekenhuis verblijven.

In deze nieuwe IC vleugel, die in 2024 moet worden opgeleverd, krijgt iedere kamer ook een camera. Op die manier kunnen ouders die een nachtje naar huis willen of even ergens anders zijn toch even via de camera kijken hoe het met hun kind gaat.

Ouderlounge IC WKZ UMC