De Fenixloods II op Katendrecht in Rotterdam stamt uit 1923 en wordt getransformeerd tot het FENIX Landverhuizersmuseum. In de directe omgeving van deze historische havenloods stapten ruim drie miljoen mensen vanaf eind negentiende eeuw aan boord van passagiersschepen voor vertrek naar een nieuwe bestemming. Liefde, hoop, werk, noodzaak of avontuur beweegt mensen over de hele wereld om hun koffers te pakken. In FENIX gaat het over die beweging van mensen en alle emoties die daarbij opgeroepen worden. FENIX is een initiatief van Stichting Droom en Daad en opent in 2024 of over enkele jaren.

FENIX Landverhuizersmuseum

Om het FENIX Landverhuizersmuseum mogelijk te maken wordt Fenixloods II (16.000m2) volledig gerestaureerd en krijgt het een nieuwe toevoeging in de vorm van een theatrale trappartij die uitmondt in een spectaculair uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam. Deze zogenoemde Tornado is ontworpen door het Chinese MAD Architects.

Meer informatie over het museum.

Directievoering 4Building

Om de uitvoering van de restauratie en de realisatie op de juiste manier te verwezenlijken, voeren wij de directievoering (bouwkundig en installaties) namens de opdrachtgever Stichting Droom en Daad. De aannemer is inmiddels gestart met de heiwerkzaamheden van het lobbygebied en de locatie van de Tornado. Op naar een fantastisch resultaat!

Samenwerkende partijen: Stichting Droom en Daad| EGM Architecten | MAD Architects| Bureau Polderman | IMD Raadgevende Ingenieurs.