FRESCH Real Estate is voornemens dit jaar te beginnen aan de renovatie van de Fluwelen Burgwal nummer 42 – 54. Dit historische pand (4.250 m2 BVO) in het hart van Den Haag wordt getransformeerd tot een hotel met 85 kamers. 4Building is verantwoordelijk voor het dagelijks projectmanagement.

Algemeene Landsdrukkerij sinds 1910

Het pand is oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de staatsdrukkerij in 1910: de Algemeene Landsdrukkerij. Van dit gebouw bestaat nu nog de voorgevel met een fraai gevelembleem boven de ingang. Na deze periode fungeerde het pand onder meer als hogeschool en kantoorgebouw. De locatie aan de Fluwelen Burgwal ligt midden in het centrum van Den Haag en is onderdeel van een gesloten bouwblok. Onderdeel van het gebouw is ook de entree van de achtergelegen parkeergarage.

Transformatie naar hotel

Om de transformatie van dit pand verder vorm te geven heeft Urban Climate Architects begin dit jaar in opdracht van FRESCH een schetsvoorstel uitgewerkt. Hier is te zien dat de karakteristieke gevels met de renovatie behouden blijven. Het dak wordt vervangen en de indeling wordt onder handen genomen. “Deze prachtige locatie in Den Haag met een rijke historie verdient het om in ere hersteld te worden.”, aldus FRESCH.

Van schetsontwerp naar definitief ontwerp en realisatie

Bouwadviesbureau 4Building helpt FRESCH Real Estate ook bij de ontwikkeling van het hotel aan de Fluwelen Burgwal. Samen met FRESCH sturen wij het ontwerp– en bouwteam aan en treffen de nodige voorbereidingen om tot uitvoering te komen. We geven procesbegeleiding, beheren de planning en houden contact met de huurder en de andere betrokkenen in de omgeving (omgevingsmanagement).

4Building is met haar team van projectmanagers, bouwkostendeskundigen en aanbestedingsspecialisten de onafhankelijke adviseur in dit transformatieproject. Met veel plezier werken we samen met FRESCH en alle andere betrokkenen aan het beste eindresultaat.

Voor meer informatie of vragen over dit project, kunt u contact opnemen met Ron van der Ham, projectleider bij 4Building, via 06 16 75 96 29 of ham@4building.nl.