Met een groep derdejaars studenten van de opleiding Bouwmanagement van de Hogeschool van Haarlem waren we bij Paleis Soestdijk. Dit paleis wordt momenteel (her)ontwikkeld van een paleis naar een publiek erfgoed met 170 hectare grond en 27.000m2 aan bebouwing.

Deze transformatie is ook de casus voor de studenten. In kleine groepen onderzoeken ze het paleis en het landgoed en ontwikkelen ze een voorkeursvariant.

Om de studenten een nog beter beeld te geven van de opgave vertelde Bas van Eijndhoven over onze betrokkenheid bij dit project en 4Building. Ook werd er een presentatie en een rondleiding gegeven door Bart van den Berg. Bart van den Berg is directeur ontwikkeling bij MeyerBergman Erfgoed Groep. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de transformatie van het paleis.

Het was een geslaagde middag. De studenten waren enthousiast, stelden veel vragen en door de rondleiding en de extra informatie ging het project nog meer leven. De studenten gaan nu aan de slag met alle ideeën. Half november presenteren ze de voorkeursvarianten. We zijn benieuwd!

Meer informatie over de transformatie van landgoed Paleis Soestdijk.