Het Coornhert Lyceum in Haarlem wordt uitgebreid en heringericht. De school gaat meer ruimte bieden aan de 1400 scholieren en de verkeersstromen verbeteren. Door Covid is het ook extra belangrijk dat iedereen in de school voldoende afstand kan bewaren. Het schoolgebouw wordt daarom toekomstbestendig gemaakt wat betreft technische kwaliteit, functionaliteit en binnenmilieu. De uitbreiding (460 m2) in de vorm van een serre geeft daarnaast meer sfeer aan het gebouw en meer ruimte om te pauzeren en zelfstandig te werken.

Realisatie van het nieuwe schoolgebouw

4Building staat Dunamare Onderwijsgroep bij in de realisatie van deze plannen met projectmanagement en aanbesteden en contracteren. Zo hebben we samen met Dunamare het ontwerpteam geselecteerd en gecontracteerd en helpen we met het maken van keuzes en afwegingen in het ontwerpproces. De volgende stap is het aanbesteden van de aannemer.

Ondanks de beperkte omvang (1.500 m2) kenmerkt dit project zich door uitdagingen op het gebied van vergunningen, flora en fauna en het bouwen en verbouwen van een school in gebruik. Samenwerkende partijen: Dunamare Onderwijsgroep I BRTA Architecten I Pieters Bouwtechniek I Mobius Consult I Cauberg Huygen I Basalt I 4Building.

Wilt u meer weten over dit project of onze werkzaamheden, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Sander de Brouwer, senior projectmanager en adviseur bij 4Building, via 06 227 64 866 of brouwer@4building.nl.

Impressies: BTRArchitecten.