Als onderdeel van de Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting (SOH) van het UMC Utrecht zijn we bezig het verfijnen van het Definitief Ontwerp (DO) van o.a. de Neo- en Kinder-IC-kamers (NICU en PICU). Het WKZ heeft de ambitie om een technisch hoogwaardige zorgomgeving te creëren met een niet-medische (hotel)uitstraling met minder prikkels voor ouders en kind. Maar wat is de optimale indeling/vormgeving van die ruimte vanuit diverse perspectieven (kind, ouders, werkprocessen)?

Hoe voer je en faciliteer je dat gesprek en de ideevorming? Doen we dat in een maquette of in BIM? Natuurlijk werken we het DO ook uit in BIM. Maar in dit geval kiezen we een maquette (schaal 1:10) omdat deze snel en eenvoudig inzicht biedt. Aanpassingen of varianten zijn snel door te voeren, zelfs door de gebruikers zelf! En het werkt; super leuke feedback en mooie inzichten/resultaten!

Samen met UMCU collega Jeroen Paul van Driel hebben we deze maquettes op kantoor 4B gemaakt. Onze voorpret was al groot maar onze voldoening nog groter. JP Dank! Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Bas van Eijndhoven.