Vrijdag 11 maart tekenden ontwikkelcombinatie BPD/De Nijs en Ymere de koopovereenkomst voor 19 duurzame sociale huurwoningen in het Slachthuisdistrict. Het Slachthuisdistrict is een nieuwbouwwijk op het getransformeerde Slachthuisterrein in Haarlem. De bouw van de sociale huurwoningen start zo 1 april 2022. 4Building directievoerder Wilbert Zuiderduin is namens Ymere betrokken als kwaliteitsmanager.

160 nieuwbouwwoningen Slachthuisdistrict Haarlem

De 160 nieuwbouwwoningen en karaktervolle gebouwen wisselen elkaar af op het Slachthuisdistrict. De meeste gebouwen van het oorspronkelijke slachthuisterrein – het slachthuis, de directeurswoning, de kantine, watertoren en de stallen – blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. In deze gebouwen bevinden zich straks een popcentrum, horecagelegenheden en bedrijfsruimtes. De oude en nieuwe gebouwen zijn verbonden via een gemeenschappelijk binnenplein.

De nieuwbouw draagt ook bij aan het bewust en toekomstgericht leven. De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en voldoen aan de EPC-norm van 0,4 of lager. De oplevering van het gehele district staat gepland voor eind 2023.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Wilbert Zuiderduin, sr. directievoerder bij 4Building via 06 52 77 85 86 of zuiderduin@4building.nl.

Slachthuisdistrict Haarlem

Ymere Woningbouw 4Building

Meer informatie over directievoering en toezicht.